Over Cindy

Mijn naam is Cindy Wille en ik woon samen met mijn vriend, bull terrier Jay en vogel Tony aan de rand van de Veluwe. In het dagelijks leven werk ik als Functioneel Applicatiebeheerder op een ICT afdeling bij een instelling voor gehandicaptenzorg. Daarnaast geef ik een paar uurtjes per week les op de sportschool. De tijd die overblijft gebruik ik om te schilderen. In mijn studio, mijn mini atelier, met fijne muziek aan en mijn materialen om me heen, daar kom ik echt tot rust. 

Ik ben begonnen met het schilderen van aquarel portretten, met name honden. Later heb ik mijzelf aangeleerd met pastel te tekenen en heb ik de opdrachten uitgebreid naar andere dieren. Ik heb me tot voor kort met name gericht op realisme maar om aan de vraag te voldoen naar iets meer kunstigere portretten of zoals ze dit in het Engels noemen, ‘Whimsical’, heb ik mijn mediums uitgebreid naar olieverf. Hiermee hoop ik voor iedereen een stijl te kunnen maken die hem of haar aanspreekt. 

Ik heb zelf een Bull Terriër en ben stapelgek op haar. Ik snap als geen ander hoe het is om van een dier te houden en ik vind het geweldig om dit vast te mogen leggen in de vorm van een origineel en uniek schilderij.

Mijn doel is écht het karakter van een dier te schilderen. ‘Hé maar dat is echt mijn hond!’ is waar ik voor ga in mijn werk.

Ik hoop iemand te kunnen raken met mijn portretten en hen iets bijzonders te kunnen geven wat hen vooral altijd zal laten herinneren aan hun zo geliefde dier. 

Social Media